EMN-Ajankohtaista

Ajankohtaista

9.6.2017 14.40

EMN-konferenssi Maltalla 24-25.5

EMN_MT_Conference_audience

Malta järjesti EU-puheenjohtajuuskautensa johdosta EMN-konferenssin St Julian:sissa 24-25.5. Konferenssin teema oli "The reform of the Common European Asylum System: opportunities and challenges."

Konferenssiin oli koottu kattava ohjelma monipuolisista puhujista, jotka edustivat EU:ta, kansallisia viranomaisia sekä kansalaisjärjestöjä. Puheenvuoroista kävi ilmi että Eurooppaan pyrkivien turvapaikanhakijoiden määrä ei ole laskussa, tuloreitit muuttuvat vaarallisemmiksi ja EU:n on yhteisesti löydettävä kestäviä ratkaisuja tilanteen hoitamiseksi. Eri jäsenvaltioilla on hyvin erilaiset lähtökohdat sekä näkemykset maahanmuutosta ja poliittisen yhteisymmärryksen löytäminen ei tule olemaan helppoa. Tästä huolimatta osallistujat olivat yhtä mieltä siitä että EU:n yhteisen turvapaikkajärjestelmän (CEAS) uudistaminen on hyvin merkittävä asia.

Konferenssissa pidetyt esitykset löytyvät tästä linkistä:

http://homeaffairs.gov.mt/en/MHAS-Information/EMN/Presidency-Conference-2017/Pages/Presidency-Conference-2017-Presentations.aspx

EU-komission lehdistötiedote(suomeksi) kesältä 2016, jossa linjataan ehdotukset ja tavoitteet EU:n yhteisen turvapaikkajärjestelmän uudistamiseksi:

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-2433_fi.htm

 

EMN_MT_Conference_all
 Konferenssiin osallistuneet puhujat ja EMN-yhteyspisteiden jäsenet.

 


Palaa otsikoihin